Hàbits saludables en l’abordatge integral de la salut mental en l’entorn laboral

10/05/2024 - Sant Cugat del Vallès

10/05/2024
10:00 - 13:00

Eva Cisneros Zabala
609 049 431
ecisneroszabala@asepeyo.es

Hospital Asepeyo Sant Cugat
Av. Alcalde Barnils, 54-60
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

Reserva tu plaza

Las reservas están cerradas para este evento.

Programa

El 60% de la població mundial és població treballadora, segons dades del 2022 de l’Organització Internacional del Treball. 

Els entorns de treball segurs i sans, a més de ser un dret fonamental, milloren el clima laboral, l’engagement, el rendiment i la productivitat. 

Per prevenir els problemes de salut mental en el treball s’han de gestionar els riscos psicosocials en el lloc de treball, mitjançant l’avaluació, planificació i implementació d’intervencions específiques, formant part d’un procés d’avaluació i millora contínua. L’entorn de treball com a motor de salut, també de salut mental, afavoreix realitzar intervencions dirigides a les persones perquè desenvolupin aptituds que els permetin gestionar l’estrès i la salut mental.

És fonamental, per tant, la detecció i gestió dels riscos psicosocials en l’entorn de treball sense oblidar potenciar hàbits positius de salut mental. Existeixen evidències científiques que relacionen la interacció de múltiples factors,  com són la pràctica d’exercici, l’alimentació, el son i el descans, la desconnexió, el suport social, entre d’altres, amb la salut mental.

Per iniciar el cicle, abordarem temes nous, com la influència de la nutrició en la salut intestinal  a través de la cura del microbioma, la seva relació amb el sistema immune, i altres funcions biològiques i la salut mental, no en va es coneix a l’intestí com el “segon cervell”. 


10.00
Benvinguda
Carles Miró Comellas. Director territorial d’Asepeyo Catalunya
10.05
Presentació i moderació
Maria Puget Bosch. Directora de medicina del treball i malalties professionals d’Asepeyo
10.15
Prevenció de riscos i salut mental en l’entorn laboral
Marta Diéguez Rodríguez. Metgessa del treball de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral (ICSSL). Roser Cobos Guerrero Tècnica experta en risc psicosocial de l’ICSSL
10.45
Importància dels hàbits saludables en la població treballadora
Maria Carme Bernad Castillo. Consultora sanitària d’Asepeyo Catalunya
11.15
Salut digestiva i salut mental: el poder de la microbiota
Climent Casals-Pascual. Cap de Servei de Microbiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona
11.45
Pausa
12.00
Modulació de la microbiota intestinal a través de la nutrició: cura de la salut digestiva a l'empresa
Noemí Cuenca Quesada. Professora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna
12.30
Innovació en la promoció de la salut: redefinint l'empresa saludable
Juan Carlos Rueda Garrido. Responsable del Servei Mèdic de SABIC (Cartagena)
13.00
Cloenda